Saopštenja za javnost

Ministar Nešić predao Tužilaštvu BiH dokaze o boravku Kristijana Šmita u BiH

16.10.2023

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić predao je danas Tužilaštvu BiH sve relevantne dokaze o protivzakonitom ponašanju gospodina Kristijana Šmita i njegovog obezbjeđenja, a koje su prikupile bezbjednosne agencije.

“Vrijeme je da stvari izađu na površinu i da dobijemo odgovore na pitanja koja javnost dugo očekuje. Da li pravosuđe u BiH postupa po informacijama i dokazima legitimnih institucija BiH ili je fontana za ispunjavanje želja nelegitimnih pojedinaca. Vrijeme je da saznamo ko je vlasnik BiH? Da li su to Bošnjaci, Srbi, Hrvati i ostali koji biraju svoje predstavnike da upravljaju zemljom ili je vlasnik jedan čovjek, stranac. Da li su poslanici u Predstavničkom domu PS izabrani od naroda da donose zakone, kao jedini ovlašćeni ili su izabrani da “statiraju u kukuruzu”, a zakone da nameće onaj ko na to nema pravo. Ako ostavimo po strani Srednji vijek, u BiH su vrhovna vlast bili stranci u vrijeme austrougara ali je tada bila proglašena aneksija BiH, kazao je Nešić.

Bili su za vrijeme Drugog svjetskog rata, ali je tada bila proglašena okupacija BiH.
Odnosom Tužilaštva BiH prema danas dostavljenim dokazima pokazaće se da li je BiH proglašena protektoratom i kolonijom ili je suverena država, zaključio je Nešić.