Saopštenja za javnost

Nešić: Neka živi i jača prijateljstvo srpskog i mađarskog naroda

12.9.2023

Drugog dana posjete Mađarskoj ministar bezbjednosti Nenad Nešić posjetio je srpsku zajednicu u Mađarskoj. Tom prilikom upriličena je posjeta eparhiji budimskoj u Sent Andreji gdje je primljen od strane episkopa budimskog Lukijana.

Nakon toga održao je sastanak sa Srpskom samoupravom u Budimpešti, kojem je prisustvovao i  srpski predstavnik u mađarskom parlamentu gospodin Ljubomir Aleksov.

Posjetu Mađarskoj ministar Nešić završio je obilaskom srpskog obrazovnog centra Nikola Tesla.

"Nema većeg oslonca srpskom narodu od dijaspore. Svako nas može ostaviti i okrenuti se od nas, ali nikada ne može brat brata ma gdje bio. Velika mi je čast što sam imao priliku da obavim uspješnu posjetu prijateljskoj Mađarskoj. Ona je naš važan partner na evropskom putu, uvijek spremna da razumije i podrži BiH onakvu kakva je jedina moguća - sa jakom i snažnom Republikom Srpskom. Posebno važnu ulogu u zidanju temelja jakih odnosa imaju naši sunarodnici koji vijekovima čuvaju svoje ime, vjeru, tradiciju, svoju Srbiju i Republiku Srpsku i iznad svega grade odnose mađarskog i srpskog naroda. Neka živi i jača prijateljstvo mađarskog i srpskog naroda!"

 

 

3 FOTO GALERIJA