Saopštenja za javnost

Sastanak ministra Nešića sa predstavnicima nevladinog sektora iz oblasti suzbijanja zloupotrebe narkotika u BiH

6.9.2023

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastao se danas u predstavnicima nevladinog sektora iz oblasti suzbijanja zloupotrebe narkotika u BiH.

Sastanku su prisustvovali Borislav Goić iz Udruženja za resocijalizaciju bivših ovisnika “Proslavi Oporavak”, Amir Hasanović iz Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE i Denis Dedajić iz Asocijacije “Margina”.

Predstavnici nevladinih organizacija izrazili su zahvalnost za dosadašnju podršku koju je pružalo Ministarstvo bezbjednosti BiH putem Odsjeka za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga i prekursora.

Tokom sastanka razgovarano je o nastavku saradnje, prvenstveno kroz provođenje EUPC obuka u saradnji s Ministarstvom bezbjednosti BiH te organizaciji 14. konferencije Evropskog društva za prevencijska istraživanja (EUSPR).

Ministar Nešić je ukazao na važnost saradnje sa nevladinim sektorom i njihovog aktivnog učešća u planiranim aktivnostima u cilju poboljšanja situacije u ovoj oblasti. Takođe najavio je podršku Ministarstva bezbjednosti postojećim programima koji se provode u ovoj oblasti, a u cilju kvalitetnog provođenja strategije i ostalih planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga.