Saopštenja za javnost

Ministru Nešiću uručena zahvalnica za podršku posjete djece sa Kosova

24.8.2023

Ministru bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenadu Nešiću danas je uručena zahvalnica za podršku realizovanja posjete djece sa Kosova, koji su proveli odmor i posjetili nekoliko gradova u Republici Srpskoj.

Zahvalnicu je uručio predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov. On se ranije zahvalio Savjetu ministara za razumijevanje, te Ministarstvu bezbjednosti BiH i ministru Nenadu Nešiću koji su podržali ovaj 11. po redu projekat. 

Arlov je naglasio da je ministar Nešić sa posebnom emocijom i posvećenošću podržao ovu posjetu, te dobijanje odobrenja za ulazak djece u BiH pod posebnim uslovima. Podsjetio je da je u Višegradu uz dobrodošlicu i zajednički obilazak Andrićgrada ministar Nešić obezbijedio ručak i osvježenje za oko 270 djece i nastavnika iz Leposavića, Zvečana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Parteša i Pasjana.

Ministar Nešić je istakao zadovoljstvo što je bio u prilici da pomogne dolazak i dočeka djecu sa Kosova.

“Ne smatram da sam išta posebno uradio, osim onog što bi uradio svaki čestiti čovjek. Drago mi je što smo mogli da ugostimo djecu sa Kosova i Metohije u Republici Srpskoj i da im poželimo dobrodošlicu. Na taj način su ovih deset dana mogli da osjete šta je to sloboda i život bez straha. I najmanje što smo mogli da uradimo je da ovu djecu dočekamo kako to i dolikuje i da pokažemo pravo lice”, kazao je Nešić pohvalivši veliki doprinos i višegodišnju posvećenost Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i njenog predsjednika Milorada Arlova realizaciji ovog plemenitog projekta. 

                                                         

4 FOTO GALERIJA