Saopštenja za javnost

Održana Sjednica proširenog Stručnog kolegija Ministarstva sigurnosti BiH

9.6.2022

Sjednica proširenog Stručnog kolegija Ministarstva sigurnosti BiH održana je danas u Sarajevu, kojoj su prisustvovali ministar Selmo Cikotić, zamjenik ministra Nedeljko Jović, direktori agencija u okviru MS BiH, te predstavnici sektora u MS BiH.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, direktor Službe za poslove sa poslove sa strancima Slobodan Ujić, zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radiša Samardžija, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje Marko Vujović i direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić prezentirali su informacije o radu u ovoj godini.

Također, razmatran je status policijskih službenika Bosne i Hercegovine te zahtjevi za poboljšanje materijalnog statusa i uslova rada.

S obzirom da se ove godine održavaju Opći izbori, naloženo je sigurnosnim agencijama da u okviru svojih nadležnosti obave pripreme i osiguraju sigurnosne uslove za provođenje ove zakonske obaveze.