Saopštenja za javnost

MUP-u Bosansko-podrinjskog kantona donirano terensko vozilo

5.5.2022

Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona danas je uručeno terensko vozilo u vrijednosti 57.400 KM. Donacija je dio kontinuirane podrške EU policijskim agencijama u BiH u obavljanju aktivnosti na terenu. Između ostalog ovaj kanton se nalazi na migrantskoj ruti i svakodnevno se susreće sa ilegalnim migrantima te je terensko vozilo dio pomoći za efikasniju kontrolu i pomoć nadležnim institucijama u upravljanju migracijama.

Na primopredaji u Goraždu prisustvovao je ministar MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona Armin Mandžo, policijski komesar Adem Laković, šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Nicolas Bizel i savjetnik ministra sigurnosti BiH Saša Kecman.

Uskoro će MUP-u BPK po istom osnovu dobiti i specijalizirano višenamjensko vozilo.

Potreba za ovim vozilima je iskazana na sastanku čelnih ljudi MUP-a BPK i ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića te je zahvaljujući brzoj reakciji Delegacije EU osigurana ova donacija koja će značajno pomoći i olakšati rad policije na terenu.