Saopštenja za javnost

JAVNI POZIV ZA DODJELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE PROJEKTA OBILJEŽAVANJA EVROPSKOG DANA BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA, 18. OKTOBRA

16.6.2017

Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine, Odsjek za borbu protiv trgovine ljudima, u skladu sa Akcionim planom suprostavljanja trgovini ljudima u Bosni i Hercegovini 2016-2019 i Programom obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu zaduženo je za obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobra.

 

Za obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobra, Ministarstvo bezbjednosti je iz svog budžeta izdvojilo sredstva u iznosu od 10,000.00 KM.

 

Pozivaju se sve partnerske nevladnine organizacije iz Bosne i Hercegovine da dostave projektne prijedloge koji se odnose na obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobra.

 

Projektne prijedloge je neophodno dostaviti poštom ili lično na protokol Ministarstva bezbjednosti, Trg BiH br.1, Sarajevo. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 10.07.2017. godine do kraja radnog vremena. Projektni prijedlog teba da sadrži sllijedeće:

 

a)     opis projekta sa aktivnostima koje će se provesti,

b)     budžet,

c)     listu referenci o do sada provedenim aktivnostima vezanim za borbu protiv trgovine ljudima,

d)     dokaz o registraciji organizacije.  

 

Izbor projektnih prijedloga vršiće se prema opštim i posebnom kriteriju.

 

Opšti kriteriji:

 

a)     da je projekt dostavljen u Ministarstvo bezbjednosti do 10. jula 2017. godine do kraja radnog vremena;

b)     da je plan realizacije projekta na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobar 2017. godine.

 

Posebni kriterij:

 

a)     da je nevladina organizacija koja aplicira ranije učestvovala u aktivnostima vezanim za borbu protiv trgovine ljudima.

 

Nevladinim organizacijama čiji projekti budu odobreni i koje budu odabrane za obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobra, na raspoalaganju će biti promotivni materijali Ministarstva bezbjednosti (letci, plakati, tv džinglovi).

 

Realizacija projekta treba biti na dan 18.10.2017. godine.

 

Za više informacija možete nas kontaktirati na mail:stanislava.tanic@msb.gov.ba, i/ ili na broj tel: 033/492-455.