Saopštenja za javnost

Čestitka povodom Međunarodnog dana mirovnih operacija – Ministar Mektić pohvalio policijske službenike za iskazan profesionalizam, predanost i hrabrost

29.5.2017

Ministar sigurnosti Dragan Mektić uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana mirovnih operacija, 29. svibnja/maja, svim pripadnicima i pripadnicama policijskih službi iz Bosne i Hercegovine koji se nalaze u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda.

Istovremeno je svima uputio pohvale i zahvale za iskazan profesionalizam, predanost i hrabrost koju iskazuju obavljajući svoje svakodnevne poslove u okviru različitih mandata mirovnih misija.

“Ovom prilikom se s poštovanjem prisjećamo svih pripadnika i pripadnica iz policijskih službi u BiH koji su u prošlosti učestvovali u mirovnim misijama, doprinoseći tako uspostavljanju mira i sigurnosti u kriznim područjima u svijetu. Njihov angažman širom svijeta, od Istočnog Timora, Haitija, Sudana, Liberije, Kipra, itd. zasigurno je doprinio jačanju međunarodnog ugleda Bosne i Hercegovine ali i policijskih agencija iz kojih dolaze”, navodi se u Mektićevoj čestitki.