Saopštenja za javnost

Nešić: Umjesto što sije netrpeljivost, Bećirović bi mogao reći koji je njegov doprinos boljem životu

20.3.2024

Bećirović kao Kalimero.

'Vaskršnji sabor' Srpske i Srbije nije usmjeren protiv bilo koga niti protiv bilo čega, nego je afirmisanje ekonomskih i kulturnih projekata između Republike Srpske i Srbije. Od toga će koristi imati ne samo oni koji žive u Republici Srpskoj, a među njima ima i Bošnjaka, nego i cijela BiH, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić.

“Svaki ekonomski projekat u Republici Srpskoj znači i ekonomski napredak cijele BiH. Bošnjački član Predsjedništva, umjesto demagogije, tužakanja i politike svađa, trebao bi za početak pročitati član 3.2. Ustava BiH koji glasi: ''Entiteti imaju pravo da uspostave specijalne paralelne odnose sa susjednim državama, u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom BiH''.

Regionalna saradnja i normalizacija odnosa, takođe, jedan je od zahtjeva EU. Šta ima loše u tome što Srbija i Srpska prave autoput od Kuzmina preko Rače i Bijeljine ka Banjaluci. Tim autoputem se voze i Bošnjaci, Bošnjaci iz Janje će takođe lakše plasirati svoje poljoprivredne proizvode!? Šta je loše u brojnim ekonomskim projektima koji su otpočinjani na ranijim zajedničkim sjednicama vlada Srpske i Srbije?

Umjesto što sije netrpeljivost, protivi se ekonomskom napretku, Bećirović bi nam mogao nabrojati koliko je to on investitora doveo u FBiH? Koji je njegov doprinos boljem životu? Srbija je pokrenula projekat povezivanja Novog Pazara i Sarajeva, i ostala joj je još jedna dionica da se uradi, a Sarajevo još nije mrdnulo prstom niti definisalo trasu. Rad, a ne demagogija, vode napretku i razvoju”,  kazao je Nešić.