Saopštenja za javnost

Ministar Nešić posjetio Bosansko-podrinjski kanton

25.4.2023

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić posjetio je danas Bosansko-podrinjski kanton gdje se sastao sa delegacijom Vlade BPK, Grada Goražda te obišao i firme koje se bave namjenskom industrijom.

Sastanku je prisustvovao premijer BPK Edin Ćulov, ministar MUP-a Nusret Hubjer,  ministar za privredu Zijad Briga te gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.  

Razgovarano je o bezbjednosnim izazovima i nastavku saradnje Ministarstva sigurnosti i kantonalnih institucija u Goraždu. Zaključeno je da je ta saradnja neophodna i obostrano korisna za očuvanje bezbjednosti građana, ali i provođenja obaveza u oblasti međunarodne saradnje te suzbijanja ilegalnih migracija. 

Ministar Nešić je posjetio i industrijsku zonu u Goraždu, gdje se nalazi nekoliko firmi koje se bave namjenskom industrijom. Razgovarano je dosadašnjoj saradnji i mogućnostima poboljšanja procedura izdavanja saglasnosti Ministarstva bezbjednosti i drugih nadležnih institucija kako bi se olakšao izvoz vojne opreme i drugih proizvoda iz Bosne i Hercegovine.