Saopštenja za javnost

Sjednica o stanju na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini

13.6.2022

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) organizovalo je tematsku sjednicu na temu sveobuhvatnog stanja na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini.

Sjednici su pored članova Koordinacionog tijela za praćenje provođenja strateških i operativnih ciljeva utvrđenih Strategijom integrisanog upravljanja granicom i Akcionim planom provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za period 2019. - 2023. godina, prisustvovali i predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Odjela za upravljanje objektima Uprave i graničnih prelaza.

Predstavnici navedenih institucija prezentovali su stanje i probleme na graničnim prelazima te su nakon prezentacija i diskusije na ovu temu, učesnici tematske sjednice donijeli i zaključke, koji će u narednom periodu biti realizovati u zajedničkoj koordinaciji i saradnji, između institucija/agencija uključenih u proces integrisanog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini, a sve u cilju poboljšanja sveukupnog stanja na graničnim prelazima širom Bosne i Hercegovine.