Saopštenja za javnost

Zamjenik Jović učestvovao na sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji zemalja u jugoistočnoj Evropi

1.12.2021

Zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nedeljko Jović učestvovao je na sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji zemalja Jugoistočne Evrope koji je održan u Skoplju.

Šefovi delegacija država ugovornica Konevencije o policijskoj saradnji zemalja u jugoistočnoj Evropi diskutovali su o jačanju saradnje nesusjednih Zajedničkih kontakt centara koji su osnovani temeljem pomenute Konvencije. Isto tako, razmjenjena su mišljenja o preduzetim aktivnostima, kao i rezultatima u kontekstu prekogranične saradnje u oblasti borbe protiv ilegalnih migracija i povratka terorista sa stranih ratišta.

Sastanku Komiteta ministara prisustvovali su i predstavnici međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa, poput IOM-a, FRONTEX-a, SELEC-a, UNODC-a, MARRI-a, OEBS-a i dr.

Komitet je održan u okviru makedonskog predsjedavanja Konvencijom. Republika Moldavija preuzima predsjedavanje Konvencijom tokom prve polovine 2022.godine.