Saopštenja za javnost

Sastanak ministra Cikotića i ambasadora Girgina

22.6.2021

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Sadika Babura Girgina.

Ministar Cikotić je zažalio dobrodošlicu ambasadoru Girginu te uspješnu diplomatsku misiju  u BiH. Istakao je da je dosadašnja saradnje između Bosne i Hercegovine i Turske u oblasti sigurnosti bila na visokom nivou te izrazio opredjeljenost Ministarstva sigurnosti BiH za dalje unaprijeđenje odnosa.

Posebno se to odnosi na jačanje oparativne saradnje policijskih agencija u borbi protiv svih vidova organiziranog kriminala, obuka te razmjene iskustava u suzbijanju sigurnosnih prijetnji.

Ministar Cikotić je upoznao ambasadora Girgina sa trenutnim stanjem u oblasti migracija, naglasivši važnost zajedničkog djelovanja i međunarodne saradnje u spriječavanju ovih globalnih sigurnosnih izazova.

Također, zahvalio se Republici Turskoj za donaciju vakcina protiv COVID 19 za imunizaciju policijskih službenika i uposlenika sigurnosnih agencija sa državnog nivoa BiH.