Saopštenja za javnost

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetili Ministarstvo sigurnosti BiH

21.1.2021

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, koje je predvodio predsjedavajući Asim Sarajlić, zamjenice predsjedavajućeg Borjana Krišto i Dušanka Majkić, te članovi Marina Pendeš, Bariša Čolak, Šemsudin Mehmedović, Sredoje Nović, Sanja Vulić i Zukan Helez danas su posjetili Ministarstvo sigurnosti BiH.

Radna posjeta je organizovana s  ciljem upoznavanja sa aktuelnim stanjem sigurnosti i  problemima koje sa sobom nosi migrantska kriza.  Planirano je i da se uskoro održi plenarna sjednica Parlamentarne skupštine gdje bi se raspravljalo o ovim pitanjima

Ministar Selmo Cikotić je bio domaćin ovog sastanka kome su prisustvovali i Nedeljko Jović, zamjenik ministra, Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima.

Tokom sastanka je razgovarano i o nizu značajnih pitanja koja karakterišu rad Ministarstva sigurnosti BiH, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima.

Ministar Cikotić je u svom obraćanju posebno govorio o stanju sigurnosti u BiH, aktuelnim sigurnosnim izazovima, stanju sa migrantima, o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva, te planovima za 2021.godinu. Informisao je članove Zajedničke komisije i o situaciji sa sjedištem EUROPOL-a, funkcionisanju sektora te stepenu koordinacije u radu policijskih agencija koje su u sastavu Ministarstva.

 

1 FOTO GALERIJA