Saopštenja za javnost

Priprema akcionog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2018. godinu

26.12.2017

U organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH i Misije OSCE-a BiH, na Jahorini je od 19. – 21.12.2017. godine, održana Radionica na temu „Izrada nacrta Akcionog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2018. godinu“.
U organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH i Misije OSCE-a BiH, na Jahorini je od 19. – 21.12.2017. godine, održana Radionica na temu „Izrada nacrta Akcionog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2018. godinu“.
 
Na radionici su učestvovali članovi Koordinacionog tijela za praćenje provođenja strateških i operativnih ciljeva utvrđenih Strategijom integrisanog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini i Okvirnim akcionim planom provođenja strategije integrisanog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za period 2015. do 2018. godina, imenovanog od strane Vijeća ministara BiH.
 
Materijalno - finansijsku podršku organizaciji Radionice pružila Misija OSCE-a BiH.
 
Na Radionici je izrađen nacrt dokumenta „Akcioni plan provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2018. godinu“, koji će nakon prikupljenih saglasnosti nadležnih institucija biti upućen u proceduru zvaničnog usvajanja od strane Vijeća ministara BiH.
 
Time je nastavljena uspješna realizacija strateških i operativnih ciljeva utvrđenih Strategijom integrisanog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini i Okvirnim akcionim planom provođenja ove strategije za period 2015. do 2018. godine.