Saopštenja za javnost

Obuka o prevenciji terorizma i radu policije u zajednici u Brčkom

12.5.2017

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić prisustvovao je danas specijalističkoj obuci na temu „Prevencija terorizma i rad policije u zajednici“, koja se održava 11. i 12. maja 2017. godine, u Brčkom. Ovaj skup organiziranla je Interresorna radna grupa Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zadužena za praćenje implementacije dokumenta „Sigurnosna politika Bosne i Hercegovine“, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.  
 
Specijalistička obuka je organizovana sa ciljem šireg razumijevanja dokumenta „Bezbjednosna politika Bosne i Hercegovine“, a učesnici su upoznati sa ulogom i obavezama institucija Bosne i Hercegovine, kao i ostalih učesnika u ovoj oblasti, u izgradnji sistema i mehanizama za efikasno djelovanje sektora bezbjednosti, kao i sa načinom funkcionisanja i problemima u pojedinim segmentima bezbjednosnog sistema.

Specijalističkoj obuci prisustvuju predstavnici policijskih uprava sa lokalnih, kantonalnih i entitetskih nivoa.

Zamjenik Krešić se tokom posjete Brčkom susreo i sa šefom policije Brčko Distrikta Goranom Pisićem, sa kojim je razgovarao o sigurnosnim izazovima i jačanju saradnje i koordinacije između policijskih agencija u borbi protiv svih vidova kriminala.TEST