Najava događaja/aktuelnosti

Radna posjeta ministra Nešića Briselu – Sastanci sa komesarima EU Varhelyijem, Johansson i Lenarčičem

22.3.2023

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić putuje u radnu posjetu Briselu gdje će u četvrtak, 23. 03. 2023. godine, imati niz sastanaka sa zvaničnicima Evropska unije.

Ministar Nešić će imati odvojene sastanke sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhelyijem, komesarkom EU za unutrašnje poslove Ylvom Johansson i komesarom EU za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Janezom Lenarčičem.

Planiran je sastanak i sa ministrum unutrašnjih poslova Crne Gore Filipom Adžićem te zamjenikom generalnog direktora Generalne direkcije EU za unutrašnje poslove (DG HOME) Olivierom Onidijem.                                               

Ministar Nešić će tokom posjete Belgiji, u petak učestvovati i na Dunavskoj bezbjednosnoj konferenciji. Tema ovog skupa na visokom nivou bit će jačanje međunarodne policijske saradnje za jačanje bezbjednosti u Dunavskom regionu, posebno u vezi s ilegalnim migracijama, krijumčarenjem ljudi, trgovinom ljudima i zaštite kritične infrastrukture kao i utjecaj rata u Ukrajini na bezbjednost u ovom regionu.