Najava događaja/aktuelnosti

Obilježavanje Međunarodnog dana Civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja Bosne i Hercegovine

3.3.2020

Obilježavanje Međunarodnog dana Civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja - civilne zaštite Bosne i Hercegovine bit će održano u srijedu, 04.03.2020.godine u Sarajevu.

U sklopu ove ceremonije bit će dodjeljene zahvalnice i pohvale zaslužnim građanima, pojedincima i organizacijama u sistemu zaštite i spašavanja. Nakon toga, na platou ispred Zgrade Parlamentarne skupštine BiH, u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH i uprava civilne zaštite Federacije BiH i Republike Srpske, održat će se zajednička metodsko-pokazna vježba spašavanja sa visina u slučaju zemljotresa, u kojoj će učestvovati timovi Federalne uprave civilne zaštite i Republičke uprave civilne zaštite i službe prvog odgovora Kantona Sarajevo (MUP, Hitna pomoć, Profesionalna vatrogasna jedinica).


11:00 – 12:00

Operativno-komunikacijski centar BiH 112

Uvodno obraćanje – Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić;

Dodjela zahvalnica i pohvala zaslužnim građanima, pojedincima i organizacijama u sistemu zaštite i spašavanja.

12:30 – 13:30

Plato ispred Zgrade Parlamentarne skupštine BiH

Spašavanje sa visina, zajednička pokazna vježba timova Federalne uprave civilne zaštite FBiH i Republičke uprave civilne zaštite RS.


 

Pozivamo snimatelje, novinare i fotoreportere da prisustvuju ovom događaju u srijedu, 04.03.2020.godine u Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 (sprat -1), Zgrada prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine, Trg BiH 1, sa početkom u 11.00 sati.