Najava događaja/aktuelnosti

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dobila 50 novih policajaca

18.2.2020

Pedeset kadeta treće generacije Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je nakon sedam mjeseci školovanja, uspješno završila osnovnu policijsku obuku u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru. Odbranivši završni rad i polaganjem zakletve stekli su uslove za čin „policajac“, te će svoja stečena znanja primjenjivati u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije.

Tokom današnje svečanosti u sjedišti DKPT, prisutnima su se obratili ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Ministar Radončić je čestitao kadetima na svečano položenoj zakletvi, te istakao je da taj čin predstavlja i zavjet na profesionalno i predano obavljanje poslova i zadataka. Takođe je podsjetio na važnost nepristrasnog i zakonitog obavljanja dužnosti, promovišući razvoj i očuvanje demokratske prakse u skladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Prisutnima se obratio i direktor Vilić koji je kadetima poželio dobrodošlicu u Direkciju i poručio im da je siguran u njihovu osposobljenost i spremnost da stupanjem u policijsku službu adekvatno odgovore zadacima časnog i napornog posla policajca, čiji je moto predanost i posvećenost.