Najava događaja/aktuelnosti

Održana radionica o međunarodnim standardima i ulozi tužilaštva u borbi protiv korupcije

24.3.2016

Na Visokoj školi LOGOS u Mostaru održana je dvodnevna radionica o međunarodnim standardima i ulozi tužilaštva u borbi protiv korupcije, u organizaciji  Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini i pokroviteljstvo ambasade Norveške u BiH. Suorganizatori i partneri radionice su bili Visoka škola C.E.P.S. – Kiseljak, Visoka škola LOGOS – Mostar i Regionalna Anti-korupcijska inicijativa.

Na ovom skupu učestvovali su predstavnici tužilaštava sa svih nivoa u BiH, ureda za reviziju institucija, te Parlamentarne skupštine BiH. Tom prilikom eksperti i univerzitetski profesori su prezentirali međunarodne instrumente u borbi protiv korupcije, obaveze Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti, korupciji u pravosudnom sektoru, javnoj upravi i visokom obrazovanju, upotrebi revizorskih izvještaja u tužilačkoj praksi, te najboljoj praksi i iskustvima EU. 

Aktivnost je provedena u okviru UNDP-ovog projekta „Podrška institucijama u BiH u borbi protiv korupcije“ finansiranog od strane Norveške ambasade u Bosni i Hercegovini.