Najava događaja/aktuelnosti

Zamjenik Krešić posjetio MUP Županije Posavske

8.1.2016

Zamjenik ministra sigurnosti BiH, Mijo Krešić boravio je u četvrtak, 7. siječnja, u službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske i ondje se sastao s ministrom Mehom Delićem i komesarom Marijanom Mikićem.

U razgovoru je bilo riječi o trenutačnom stanju sigurnosti u Županiji Posavskoj, a ministar i komesar su upoznali zamjenika Krešića i o realiziranim aktivnostima županijskoga MUP-a u prošloj godini te o planovima za ovu godinu. Pri tome su istaknuli da je policija u Županiji Posavskoj profesionalno reagirala na sve postavljene zadaće i izazove na koje su naišli na svome području i iz svoje zakonske nadležnosti. Upozorili su da je policija svoju profesionalnost u zaštiti svih ljudi i imovine te pred različitim pojavnim oblicima kriminaliteta dokazala unatoč poteškoćama s kojima se susreće, najjače izraženim u niskom standardu policajca i nedovoljnoj popunjenosti MUP-a ovlaštenim policijskim službenicima sukladno postojećoj sistematizaciji.

Zamjenik Krešić je dao punu potporu planovima MUP-a Županije Posavske kako u smislu organizacijskog razvoja tako i u oblasti realizacije poslova iz zakonske nadležnosti.