Najava događaja/aktuelnosti

Zamjenik Krešić posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

29.12.2015

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić posjetio je u ponedjeljak, 28. prosinca, Direkciju za kooridnaciju policijskih tijela BiH i sastao se s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenikom Milom Jurićem.

Direktor Vilić je upoznao zamjenika Krešića s aktivnostima koje je Direkcija realizirala tijekom 2015. godine te je istaknuo da se obujam poslova i zadataka Direkcije u kontinuitetu povećava, posebno u dijelu osiguranja VIP osoba i objekata i razmjene podataka. Vilić je također rekao da je Direkcija u proteklom razdoblju organizirala niz obuka i seminara na kojima su pored pripadnika Direkcije sudjelovali i pripadnici ostalih bh. agencija za provođenje zakona. Prezentirao je i buduće planirane aktivnosti obuhvaćene Strateškim planom za razvoj Direkcije, a koje se odnose na jačanje komunikacije, koordinacije i suradnje između policijskih i drugih tijela u BiH, kao i s međunarodnim partnerima.

Gospodin Krešić je izrazio zadovoljstvo u vezi rezultata koje je Direkcija ostvarila u proteklom razdoblju. Rekao je da sigurnosni sektor Bosne i Hercegovine ima dobru zakonsku osnovu, ali da je za uspješno funkcioniranje neophodno jačanje suradnje između svih institucija.

-Borba protiv svih vidova korupcije, jačanje integriteta policijskih službenika kao i izgradnja i jačanje međusobnog povjerenja je predpostavka za učinkovito funkcioniranje sigurnosnog sistema-, poručio je Krešić.

Ovom je prilikom dao i punu potporu planovima Direkcije kako u smislu organizacijskog razvoja tako i u oblasti realizacije poslova iz zakonske nadležnosti.