Najava događaja/aktuelnosti

Zamjenik Krešić posjetio Graničnu policiju BiH Educiranje, suradnja i povjerenje vode uspjehu

28.12.2015

U sklopu obilaska agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH, zamjenik ministra g. Mijo Krešić u pratnji voditelja Ureda Bože Antunovića posjetio je u ponedjeljak, 28. prosinca 2015. godine, Glavni ured Granične policije BiH i razgovarao s članovima Stručnog kolegija GP BiH na čelu s ravnateljem Zoranom Galićem, zamjenikom ravnatelja Zijadom Srabovićem i pomoćnikom ravnatelja za organiziranje i operacije Velimirom Pržuljem.

Na sastanku je bilo riječi o zajedničkim aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH i GPBiH: radnim skupinama, međunarodnoj suradnji, implementiranju potpisanih sporazuma, sudjelovanju policijskih službenika u misijama UN-a i dr.

Ravnatelj Galić je izvijestio da će među prioritetima u radu GPBiH u 2016. godini biti borba protiv prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma. Još jednom je istaknuo koliko je značajno da GPBiH prevlada problem nedovoljnog broja policijskih službenika na graničnim prijelazima te dodao da se aktivno radi i na boljem upravljanju ljudskim potencijalima unutar agencije.

Naveo je da je u tijeku izrada novog pravilnika o unutarnjem ustroju GPBiH kojim bi trebalo smanjiti broj rukovodećih službenika, a povećati broj specijalista iz različitih područja.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH g. Krešić podvukao je da je za sigurnost granice i svih ljudi u BiH nužno daljnje jačanje suradnje i koordinacije policijskih i sigurnosnih agencija na svim razinama u BiH te srodnih agencija iz susjednih i zemalja EU.

-Iznimno je važno graditi integritet svakoga policijskoga službenika pa tako i službenika u Graničnoj policiji. Jednako je tako važno educiranje i stalno učenje policijskih službenika te dizanje povjerenja unutar agencija i među njima-, poručio je zamjenik Krešić.

Ovom prilikom je rukovodstvu, članovima Stručnog kolegija i uposlenima u GPBiH zamjenik ministra sigurnosti BiH čestitao Novu godinu poželjevši im mnogo sreće i poslovnog uspjeha.