Najava događaja/aktuelnosti

Pripadnici bh. kontingenta u Misiji UN u Liberiji pomažu stanovništvu ugroženom poplavama

10.6.2014

Pripadnici bh. kontingenta u Misiji Ujedinjenih naroda u Liberiji (UNMIL), priključili su se akciji pomoći stanovništvu ugroženom u poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

“Želeći da pomognemo najugroženijim kategorijama stanovništva stradalim u posljednjim poplavama koje su pogodile BiH, skupili smo novac, sa ciljem da prikupljena sredstva pošaljemo u BiH i samim tim pokažemo našim sugrađanima da smo sa njima”, ističe Vladimir Škarić, komandant bh.kontigenta Liberiji, u kolem se trenutno nalazi devet pripadnika iz policijskih agencija u BiH.

Time su, osim profesionalizma u obavljanju zadataka u mirovnim misijama, pripadnici bh.kontigenta pokazali i veliku humanost i solidarnost.

Sličnu akciju krajem prošlog mjeseca organizirali su i pripadnici bh. kontingenta u mirovnoj misiji UN u Južnom Sudanu, njih 29, koji su donirali sredstva za kupovinu osnovnih namirnica stanovništvu ugroženom poplavama u BiH. Dva kombija hrane i drugih potrepština su putem općinskih organizacija Crvenog križa isporučeni građanima Doboja i Maglaja.