Najava događaja/aktuelnosti

Policijske agencije u BiH poduzele sve mjere za osiguranje Lokalnih izbora

5.10.2012

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini poduzele su sve mjere iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja Lokalnih izbora u BiH 2012. godine. Do sada sve aktivnosti po pitanju sigurnosti izbornog procesa teku bez većih problema

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini poduzele su sve mjere iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja Lokalnih izbora u BiH 2012. godine. Do sada sve aktivnosti po pitanju sigurnosti izbornog procesa teku bez većih problema.  

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine formiralo je Štab za sigurnost Lokalnih izbora u koji su uključeni predstavnici nadležnih policijskih struktura u BiH i Centralne izborne komisije BiH.

Štab za sigurnost uradio je Operativni plan osiguranja Lokalnih izbora, kojim je obuhvaćeno osiguranje procesa izrade, pakovanja i transporta glasačkih listića.

Vrši se i fizičko osiguranje lokacija sa osjetljivim izbornim materijalom: sjedište i skladišta Centralne izborne komisije BiH, osiguranje Glavnog centra za prebrojavanje u Centru „Skenderija“ i osiguranje lokacija Općinskih izbornih komisija (OIK) na koje će se dostavljati izborni materijal.

Također, od strane entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova i Policije Brčko distrikta BiH formirani su štabovi akcije „IZBORI 2012“.