Najava događaja/aktuelnosti

Uručenje UN certifikata za prvi kurs koji je izveden u BiH po UN standardima

27.9.2012

Mornarička postdiplomska škola Sjedinjenih Američkih Država (NPS) i Centar za mirovne operacije Bosne i Hercegovine (PSOTC) obilježit će trogodišnjicu uspješne saradnje i završetak kursa „Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru“, 28. septembra 2012. godine u prostorijama PSOTC-a, Kamp Butmir

Mornarička postdiplomska škola Sjedinjenih Američkih Država (NPS) i Centar za mirovne operacije Bosne i Hercegovine (PSOTC) obilježit će trogodišnjicu uspješne saradnje i završetak kursa „Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru“,  28. septembra 2012. godine u prostorijama PSOTC-a, Kamp Butmir.

Polaznicima kursa obratit će se zamjenica ministara odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar, rezidentni predstavnik UN-a u Bosni i Hercegovini Yuri Afanasiev, zamjenik šefa misije ambasade Sjedinjenih Američkih Država Nickolas Hill, generalni sekretar Centra za bezbjedonosne studije Denis Hadžović, predstavnik NPS-a Thomas R. Hazard i komandant PSOTC-a brigadir Kenan Dautović.

Na Ceremoniji, kojoj će prisustovati dužnosnici Ministarstva odbrane, Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, predstavnici NPS-a i PSOTC-a, će biti uručen UN certifikat za prvi kurs koji je izveden u BiH po UN standardima.

Pozivaju se predstavnici medija da posjete PSOTC, 28.09.2012. u 11.30 sati. Novinarima, snimateljima i fotoreporterima će biti omogućeno da snime kadrove tokom ceremonije, a nakon toga će moći uzeti izjave od učesnika.

Važna napomena: Imajući u vidu sa se ceremonija organizuje u zgradi PSOTC-a, koja se nalazi u sklopu EUFOR-ovog kampa Butmir, predstavnici medija su dužni najaviti svoje prisutvo, danas, 27.09. 2012. do 15.00 sati, na sljedeće kontakte: e-mail; sladjana.cvijanovic@psotc.org,tel. 033 754 310.