Najava događaja/aktuelnosti

TAIEX radionica o EU standardima zaštite ličnih podataka u agencijama za provođenje zakona

26.9.2012

TAIEX radionica o EU standardima zaštite ličnih podataka u agencijama za provođenje zakona, organizovana u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine, bit će održana 27. i 28. 09. 2012. godine u hotelu Holiday Inn Sarajevo

TAIEX radionica o EU standardima zaštite ličnih podataka u agencijama za provođenje zakona, organizovana u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine, bit će održana 27. i 28. 09. 2012. godine u hotelu Holiday Inn Sarajevo.

S obzirom na važnost zaštite ličnih podataka kroz perspektivu legislative EU i međunarodne policijske saradnje, kao i zbog činjenice da je područje zaštite ličnih podataka relativno nova zakonska oblast za institucije u Bosni i Hercegovini, učesnici radionice će biti upoznati sa standardima i zakonodavnim okvirom EU u ovoj oblasti.

Radionicu će otvoriti ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović, a predviđena su izlaganja i predstavnika EUROPOL-a i stručnjaka iz zemlja EU.  

Pozivamo novinare, snimatelje i fotoreportere da prisustvuju otvaranju radionice u četvrtak, 27. 09. 2012. godine, sa početkom u 09.00 sati.