Najava događaja/aktuelnosti

Ministar Ahmetović uručio zahvalnice članovima EUPM-a

3.7.2012

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović primio je danas u Sarajevu članove Policijske misije Evropske unije u Bosni i Hercegovini – EUPM i uručio zahvalnice za izuzetan doprinos u pružanju pravne pomoći Ministarstvu u procesu evropskih integracija

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović primio je danas u Sarajevu članove Policijske misije Evropske unije u Bosni i Hercegovini – EUPM i uručio zahvalnice za izuzetan doprinos u pružanju pravne pomoći Ministarstvu u procesu evropskih integracija.

Zahvalnice su dobili Stephen Goddard, Tamer Kilic, Eric Frejabue, Dragana Gluhović, Branka Bajić, Gorana Žagovec i Tatjana Petković-Antić.

Ministar Ahmetović je ocjenio da je ova misija bila veoma uspješna i korisna za sigurnosni sektor u BiH imajući u vodu da su stručnjeci EUPM- a dali veliki doprinos pri izradi zakonskih i podzakonskih akata Ministarstva i policijskih agencija, neophodnih za tranziciju sigurnosnog sektora i uvođenje evropskih standarada u ovu oblast.

„To je omogućilo da BiH bude prepoznata u Briselu kao pouzdan partner i da ima sigurnosnu strukturu koja može da odgovori na sve unutrašnje, ali i vanjske sigurnosne izazove“, kazao je Ahmetović.