Najava događaja/aktuelnosti

U srijedu, 04. novembra počinje dvodnevni regionalni seminar „ Uspostava sistema 112 i upravljanje rizicima u Bosni i Hercegovini

3.11.2009

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u saradnji sa Agencijom za vanredne situacije Kraljevine Danske (DEMA) organizira regionalni seminar pod nazivom „Uspostava sistema 112 i upravljanje rizicima u Bosni i Hercegovini“ koji će u periodu od 4. do 6. novembra ove godine biti održan u hotelu „Bosna“ u Banja Luci.

03.11.2009. godine Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u saradnji sa Agencijom za vanredne situacije Kraljevine Danske (DEMA)  organizira regionalni seminar pod nazivom „Uspostava sistema 112 i upravljanje rizicima u Bosni i Hercegovini“ koji će u periodu od 4. do 6. novembra ove godine biti održan u hotelu „Bosna“ u Banja Luci.

Tokom dvodnevnog rada seminara biće prezentirane teme koje se odnose na organizaciju službe za zaštitu i spašavanje Kraljevine Danske, procjenu rizika– koncept i iskustva i prezentaciju sistema 112 u Kraljevini Danskoj, kao i prezentacije Bosne i Hercegovine i zemalja regiona o organizaciji sistema 112.

U radu seminara će učestvovati  60 predstavnika zemalja i to entitetskih uprava civilne zaštite i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, zemalja regiona (Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crna Gore i Slovenije) i Kraljevine Danske.