Najava događaja/aktuelnosti

Sastanak zamjenika Krešića s časnikom za vezu EUROPOL-a za BiH Miroslavom Liskom

30.10.2019

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić susreo se s časnikom za vezu EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Miroslavom Liskom s kojim je između ostalog razgovarao o potrebi intenziviranja aktivnosti na uspostavi Zajedničke kontakt točke za BiH kao centralne točke između EUROPOLA i nadležnih organa u BiH.

Zamjenik Krešić informirao je časnika Liska na koji način je ustanovljen sadašnji model međunarodne operativne policijske suradnje, što se sve poduzima kako bi se unaprijedio sustav i naglasio da se treba čim prije okončati postupak uspostave Zajedničke kontakt točke i upućivanja oficira za vezu iz BiH u sjedište EUROPOLA. Između ostalog istaknuto je kako akteri koji su uključeni u proces trebaju ponuditi rješenje cijeneći jednako sve policijske agencije koje trebaju činiti ovo tijelo. Pored toga istakao je zamjenik Krešić, bilo bi potrebno uvažiti i preporuke koje su kroz IPA Twining Project dali stručnjaci EU, a sve s ciljem dostizanja standarda EU i napretka u ovoj izuzetno važnoj oblasti.

Časnik za vezu EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Liska izrazio je zahvalnost za susret kao i razmijenjene informacije te istakao kako očekuje da se proces uspostave Zajedničke kontakt točke ubrza čime bi doprinos BiH u međunarodnoj operativnoj policijskoj suradnju bio još kvalitetniji.