Najava događaja/aktuelnosti

Krešić položio vijenac na mjestu atentata na Jozu Leutara

16.3.2016

Izaslanstvo Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine predvođeno zamjenikom ministra g. Mijom Krešićem danas je u Sarajevu položilo vijenac i upalilo svijeću na mjestu atentata na Jozu Leutara, bivšeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH.

-Nedopustivo je da ni 17 godina nakon toga zločina još nisu otkriveni nalogodavci i počinitelji atenta na pokojnog Jozu Leutara-, kazao je Krešić.

On je mišljenja kako se nakon proteka toliko vremena „u jednaku ravan odgovornosti mogu staviti oni koji zataškavaju taj zločin, oni koji su ga zapovijedili i oni koji su ga izvršili“.

-Od svojedobne poruke atentatom na doministra federalnoga MUP-a ništa manje nije užasna ni poruka nerasvjetljavanja toga zločina već punih 17 godina-, ustvrdio je Krešić.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH nije ostavio dvojbu da se sve okolnosti oko ovoga zločina moraju izvesti na čistac te je izrazio nadu da će se to uskoro i dogoditi.

Atentat na Jozu Leutara izvršen je 16. ožujka 1999. godine tako što je pod njegov službeni automobil podmetnuta eksplozivna naprava. Leutar je preminuo 12 dana kasnije u Kliničko bolničkom centru u Sarajevu.