Najava događaja/aktuelnosti

Zabrana kretanja oružja i vojne opreme tokom prvomajskih praznika

29.4.2015

R J E Š E NJ E

 

1.    Povodom nastupajućeg Međunarodnog praznika rada – Prvi maj, zabranjuje se kretanje oružja i vojne opreme u drumskom saobraćaju na teritoriji Bosne i Hercegovine, u periodu od dana 01.5.2015. godine (od 00,00 sati) do dana  03.5.2015. godine (do 24,00 sati).

 

2.    Zabrane iz tačke 1. ovog rješenja odnosi se na oružje i vojnu opremu za koje je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine nadležno izdavati odobrenja za kretanje naoružanja.

 

Obrazloženje

 

          Povodom nastupajućeg Međunarodnog praznika rada – Prvi maj, a u cilju stvaranja sigurnog ambijenta, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o kontroli kretanja oružja i vojne opreme zabranjuje kretanje naoružanja na cijelom području Bosne i Hercegovine u slučajevima prelaska naoružanja preko državne granice (uvoz/izvoz/tranzit).

          Imajući u vidu naprijed navedeno, a u skladu sa članom 10. Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, odlučeno je  kao u dispozitivu ovog rješenja.

 

Uputa o pravnom lijeku

 

          Ovo rješenje je konačno u upravnom postupku i protiv njega nije dozvoljena žalba, ali se može, sukladno članku 19. Zakona o upravnim sporovima Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ broj 19/02, 88/07, 83/08 i 74/10), pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe kod Suda Bosne i Hercegovine, u roku od dva mjeseca od dana prijema ovog rješenja.