Najava događaja/aktuelnosti

Akcije spašavanja stanovnika sa poplavnjenih područja

15.5.2014

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je u protekla 24 sata koordiniralo niz aktivnosti na području Bosne i Hercegovine na spašavanju i pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima. Jutros je helikopterima Oružanih snaga BiH evakuirano 13 osoba sa područja općine Šekovići.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je u protekla 24 sata koordiniralo niz aktivnosti na području Bosne i Hercegovine na spašavanju i pomoći  stanovništvu na poplavljenim područjima. Jutros je helikopterima Oružanih snaga BiH evakuirano 13 osoba sa područja općine Šekovići.

Oparativno- komunikacijski centar 112 je zaprimio zahtjeve za pomoć iz općina Maglaj i Doboj Jug gdje je upućen  helikopter Oružanih snaga BiH. Prioritet u ovom trenutku je spašavanje ljudskih života sa ugroženih područja i Ministarstvo sigurnosti je zatražilo pomoć i od međunarodnih organizacija kao i EUFOR-a te se očekuje angažiranje njihovih helikoptera za evakuaciju stanovnika.

Zbog teške situacije na terenu izazvane obilnim padavinama Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine – Sektor za zaštitu i spašavanje je stavio sve raspoložive kapacitete kako bi se koordinirali brojni zahtjevi za pomoć na ugroženim područjima.