Aktivnosti

Uspješno evakuiran pacijent iz zametenog srebreničkog sela Pribidol

28.1.2012

Koordinacijom Operativno-komunikacijskog centra (112) pri Ministarstvu sigurnosti BiH, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i općinskih vlasti Srebrenice danas je izvršena hitna evakuacija jednog stanovnika srebreničkog sela Pribidol

Koordinacijom Operativno-komunikacijskog centra (112) pri Ministarstvu sigurnosti BiH, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i općinskih vlasti Srebrenice danas je izvršena hitna evakuacija jednog stanovnika srebreničkog sela Pribidol.

Zbog visokih sniježnih nanosa, putevi u ovom dijelu srebreničke općine su neprohodni te je jedini način da se pomogne bolesniku bio evakuacija uz pomoć helikoptera. U pomoć su pozvane Oružane snage Bosne i Hercegovine čiji piloti su uspjeli doći do ovog snijegom zametenog sela, te prevesti pacijenta do Kliničkog centra u Tuzli.

Akcija je završena u 13.25 sati i prema posljednjim informacijama iz Kliničkog centra u Tuzli pacijent se nalazi na pretragama.

I ova akcija je pokazala da uspješno funkcionira Sporazum o pružanju pomoći Oružanih snaga civilnim strukturama vlasti, potpisan između Ministarstva sigurnosti i Ministarstva odbrane BiH, a Operativno – komunikacijski centar (112) je na najbolji način izvršio svoju ulogu u koordinaciji spašavanja ljudskih života.