Aktivnosti

Predstavnici gorskih službi spašavanja u posjeti OKC BiH - 112

13.2.2012

Predstavnici gorskih službi spašavanja sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i Foče, Zdenko Marić, predstavnik HGSS Mostar, Esad Humo, predstavnik ISS Mostar i Nenad Ikonić, predsjednik spasilačkog kluba Wolf – Foča posjetili su danas Operativno-komunikacijski centar BiH - 112 Ministarstva sigurnosti BiH.

Tokom posjete sa predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH, oficirima za vezu EUFOR-a i OS BIH, razgovaralo se o dosadašnjoj koordinaciji u zaštiti i spašavanju, usljed velikih snježnih padavina, najugroženijih stanovnika Bosne i Hercegovine. i aktivnostima koje će doprinijeti unapređenju te saradnje .

Zajednička je konstatacija da je dosadašnja saradnja OKC BiH- 112 Ministarstava sigurnosti BiH i gorskih službi spašavanja bila na visokom nivou. Predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH su iskazali zahvalnost članovima spasilačkih službi koji su učestvovali u dosadašnjim aktivnostima spašavanja velikog broja građana Bosne i Hercegovine.

Predstavnici gorskih službi spašavanja upoznali su sekretara Ministarstva sigurnosti BiH, Bakira Dautbašića sa inicijativom formiranja Gorske službe spašavanja Bosne i Hercegovine. Ministarstvo sigurnosti je podržalo predočenu inicijativu i dat će doprinos u skladu sa svojim nadležnostima.